• Головна
  • Україна
  • На Тернопільщині злочинна група незаконно видобула піску на 40 млн грн

На Тернопільщині злочинна група незаконно видобула піску на 40 млн грн

Фото поліції

Злочинна група складалася з чотирьох людей, двоє з яких — це батько й син

У Тернопільській області злочинна група незаконно видобула піску на понад 40 млн грн з ділянок, які їм не належали, повідомила в понеділок, 22 квітня, пресслужба обласної поліції. Групу організував 58-річний чоловік, який залучив до неї свого сина та двох водіїв спецтехніки.

Як сказано в повідомленні, організатор групи орендував ділянку для ведення бізнесу, проте безпосереднє видобування піску здійснював без дозвільних документів на суміжних земельних площах, які перебувають у комунальній власності. Зловмисники незаконно видобули 35,5 кубометрів піску.

«Для прикриття своєї протиправної діяльності організатор схеми оформив себе як фізичну особу-підприємця, після чого отримав дозвіл на видобування корисних копалин. Він орендував ділянку для ведення бізнесу, проте безпосереднє видобування піску здійснював без дозвільних документів на суміжних земельних площах, які перебувають у комунальній власності», — пояснили в поліції.

За інформацією правоохоронців, видобутий пісок учасники групи відвантажували на майданчики з продажу будівельних матеріалів та продавали фізичним та юридичним особам на території регіону.

У жовтні минулого року поліція провела обшуки за адресами місцезнаходження фізичних та юридичних осіб, місцями проживання учасників групи та їхніх автомобілях. Тоді вилучили службову документацію, печатки, спецтехніку та гроші. Крім того, правоохоронці оглянули земельні ділянки на території Чортківського району, де учасники злочинної групи здійснювали незаконний видобуток піску. Під час проведення інженерно-екологічної експертизи встановлено, що зловмисники незаконно видобули 35,5 кубометрів піску, чим завдали державі збитків у великих розмірах — на понад 40 млн грн.

Чотирьом учасникам злочинної групи інкримінують порушення правил охорони або використання надр, тобто незаконне видобування корисних копалин. Їм загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності