• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала ексдепутата з Херсонщини за корегування російських обстрілів

СБУ затримала ексдепутата з Херсонщини за корегування російських обстрілів

Фото СБУ

Колишній депутат Херсонської районної ради та його спільниця входили до агентурної мережі ФСБ

Служба безпеки України затримала колишнього депутата Херсонської районної ради за корегування російських обстрілів регіону. Про затримання ексдепутата, який разом зі ще трьома людьми входив до агентурної мережі ФСБ, СБУ повідомила в понеділок, 22 квітня, не назвавши його імені.

Окрім депутата, СБУ також затримала його спільницю — працівницю лікарні. Вони входили до агентурної мережі ФСБ, яка діяла на правобережній частині Херсонщини. Загалом до цієї мережі входили четверо людей.

СБУ повідомила, що за наведенням депутата та його спільниці росіяни обстріляли місцеву лікарню, церкву та будівлю Національної поліції. Крім того, вони готувалися до нових повітряних атак на Херсонщину.

За інформацією СБУ, для корегування ударів агенти під виглядом прогулянок обходили вулиці міста, де приховано фіксували місця базування Сил оборони. Ще одним завданням російської агентури був збір розвідданих про наслідки влучань по обласному центру. Ексдепутат-зрадник узагальнював отримані відомості й месенджером передавав резиденту (старшому) агентурної групи. Ним виявився його місцевий знайомий, який під час окупації регіону пішов на співпрацю з ФСБ. Напередодні звільнення обласного центру він втік до росії, де продовжив співпрацю з окупантами.

У процесі розслідування Служба безпеки також встановила особу і задокументувала четвертого учасника російської агентури, який перебуває на тимчасово окупованій території України.

Затриманий ексдепутат, в якого вилучили мобільний телефон та чорнові записи з доказами розвідувально-підривної діяльності, отримав підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.Він перебуває під вартою. Ексдепутату загрожує довічне ув’язнення.

Його спільниці інкримінують

несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Ще двом агентам, які переховуються на тимчасово окупованій території України та в Росії, заочно повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності