Арештовані картини Медведчука продадуть на аукціоні

Скриншот з відео

Гроші від продажу поповнять держбюджет

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) готує до продажу 264 арештованих картин, якими володів колишній народний депутат Віктор Медведчук, Про це 17 квітня повідомляють у АРМА. Кошти від реалізації поповнять держбюджет.

Агенство провело повторний огляд картин Медведчука та зробило їх фотофіксацію. Незабаром відбудеться засідання конкурсної комісії, яка визначить реалізатора картин.

Кошти від реалізації арештованих і переданих АРМА картин медведчука поповнять держбюджет

Кошти від реалізації арештованих і переданих АРМА картин медведчука поповнять держбюджетЦими днями працівники #АРМА провели повторний огляд картин медведчука та зробили їх фотофіксацію. Незабаром відбудеться засідання конкурсної комісії, яка визначить реалізатора картин. Вартість полотен буде визначена під час підготовки відповідним майданчиком “Прозорро.Продажі” аукціону. Усі кошти від продажу картин поповнять держбюджет України.Нагадаємо, що у рамках кримінального провадження 264 картини медведчука було заарештовано у квітні 2022 року та за ухвалою суду передано в управління Національному агентству для реалізації.Про подробиці ситуації довкола реалізації злочинно набутих медведчуком раритетів - у відеосюжеті розповіли Голова АРМА Олена Дума та її заступник Станіслав Петров.

Posted by Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів - АРМА on Tuesday, April 16, 2024

“Вартість полотен буде визначена під час підготовки відповідним майданчиком “Прозорро.Продажі” аукціону”, — йдеться у повідомленні.

Колекція картин Медведчука

264 картини із колекції Медведчука були заарештовані у квітні 2022 року та за ухвалою суду передані в управління Національному агентству для реалізації. Увесь цей час роботи перебували на тимчасовому зберіганні у Національному художньому музеї.

У колекції є роботи закарпатських митців XX століття, зокрема Йосипа Бокшая, Гаврила Глюка й Адальберта Ерделі. Також є ікони з бурштину і бісеру. Вартість картин ще встановлюватимуть, але ціни на деякі з них становлять від 000 до 000. 

Нагадаємо, у січні окружний суд міста Спліт у Хорватії ухвалив рішення передати Україні яхту Royal Romance Віктора Медведчука. Її вартість становить приблизно 200 млн євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності