• Головна
  • Україна
  • Медведчук намагається поновити адвокатську діяльність в Україні

Медведчук намагається поновити адвокатську діяльність в Україні

Медведчук хоче поновити адвокатську діяльність

Нещодавно він подав апеляційну скаргу на рішення суду

Обвинувачений у держзраді колишній народний депутат Віктор Медведчук намагається поновити адвокатську діяльність в Україні. Медведчук подав апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду щодо відмови у поновленні його адвокатської діяльності. Про це у четвер, 14 березня, повідомили у громадській ініціативі «Голка».

Суд відкрив апеляцію за скаргою Медведчука

За даними ініціативи, Віктор Медведчук не погодився із рішенням Київського окружного адміністративного суду. У лютому судді відмовили екснардепу в поновленні свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

12 березня Шостий апеляційний адміністративний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою Медведчука.

«Маємо усвідомлювати, що в Асоціації адвокатури досі діє монополія соратників Медведчука і цю монополію очолює Лідія Ізовітова. У звіті Єврокомісії прямим текстом написано, що ми маємо змінювати законодавство про адвокатуру. Нагадую всім, що воно було створене за часів зрадника Януковича і його посіпака Портнов дуже радів закону “Про адвокатуру”. І не дарма. Саме цей закон дозволяє соратникам Медведчука з 2012 року тримати у заручниках всіх адвокатів. А з огляду на те, що у нас адвокатура дає кадри в прокуратуру і суди, то ми ставимо під загрозу і судову реформу. Змінити закон — це задача профільного комітету, який очолює Денис Маслов, але вони цей процес навіть не починали», — наголосив адвокат Ілля Костін.

До слова, Віктора Медведчука затримали українські спецслужби у квітні 2022 року. Пізніше Медведчука обміняли на 200 українських полонених військових. У травні минулого року екснардепа позбавили права займатися адвокатською діяльністю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності