• Головна
  • Україна
  • 70 тисяч гривень доплати для військових на передовій: Рада ухвалила постанову

70 тисяч гривень доплати для військових на передовій: Рада ухвалила постанову

Українські військові, фото ілюстративне

Нормативні акти щодо виплат 70 тисяч гривень військовим на передовій має розробити уряд

Верховна Рада на засіданні в четвер, 11 квітня, ухвалила постанову, яка зобовʼязує Кабінет Міністрів ухвалити рішення про доплату 70 тисяч гривень військовим, які виконують бойові завдання на передовій. Відповідну постанову підтримав 321 народний депутат, повідомили кілька парламентарів у своїх Telegram-каналах.

Цим документом Верховна Рада постановила уряду розробити й ухвалити нормативно-правові акти щодо умов, розмірів та порядку виплат винагород військовослужбовцям на період дії воєнного стану. Зокрема, щодо одноразової винагороди в розмірі 70 тисяч гривень бійцям, які виконують завдання на лінії боєзіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або наступу до ротного опорного пункту включно. А також на території противника — зокрема на території між позиціями російських та українських військ, на тимчасово окупованій території України.

Як нараховуватимуть додаткові 70 тисяч гривень військовим на передовій

Як зазначається в постанові, виплата в 70 тисяч гривень нараховуватиметься за кожні сумарно обчислених 30 днів виконання таких завдань. Як пояснив нардеп Олексій Гончаренко, окрім зарплати (20-25 тисяч) і бойових (100 тисяч), захисники мають ще отримувати +70 тисяч.

Окрім того, ця постанова передбачає розробку і внесення на розгляд парламенту законопроєкту щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їхнього звільнення з військової служби та медико-соціальної реабілітації.

12 квітня уряд ухвалив постанову про доплати військовим на передовій.

Нагадаємо, раніше в четвер Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію, який не передбачає норм про демобілізацію. Відомо, що законопроєкт про демобілізацію розроблятимуть вісім місяців.

Які положення містить новий закон про мобілізацію — читайте на LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності