• Головна
  • Україна
  • У Міноборони пояснили, чому демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію

У Міноборони пояснили, чому демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію

Новий закон про демобілізацію мають розробити за вісім місяців

Новий закон про демобілізацію мають розробити за вісім місяців

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію через ситуацію на фронті. Такі зміни ініціював Генеральний штаб ЗСУ, повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

“Норма про демобілізацію спочатку була у законопроєкті. Але наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію та знає про загрози і ризики, які стоять перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень”, — сказав Лазуткін.

За його словами, послабити ЗСУ не можна, адже Росія продовжує наступати по всій лінії фронту. Лазуткін зазначив, що рішення потрібно приймати так, аби уникнути негативного впливу на обороноздатність країни.

“Наразі послабити Сили оборони не можна. Вочевидь є доручення від парламентського комітету розробити протягом восьми місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації та демобілізації”, — зазначив речник Міноборони.

Норму про демобілізацію виключили із законопроєкту

Комітет Верховної Ради із питань нацбезпеки і оборони 9 квітня виключив питання демобілізації і ротації військовослужбовців з законопроєкту про мобілізацію. Виключення питання демобілізації із законопроєкту ініціював Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У середу, 10 квітня, Верховна Рада почала розглядати законопроєкт про мобілізацію у другому читанні. За словами народного депутата України Ярослава Железняка, загалом до законопроєкту внесли 4294 правки. 4263 з них мають статус відхилених, їх розглядають 10 квітня. 11 квітня мають переглянути 31 враховану правку та провести голосування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності