• Головна
  • Україна
  • Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію та розглянуть окремо — ЗМІ

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію та розглянуть окремо — ЗМІ

Український військовий

Такі зміни ініціював Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський

Комітет Верховної Ради із питань нацбезпеки і оборони виключив питання демобілізації і ротації військовослужбовців з законопроєкту про мобілізацію, який наразі готують до другого читання. Про це у вівторок, 9 квітня, повідомила “Українська правда” із посиланням на співрозмовників в оборонному комітеті.

Із законопроєкту про мобілізацію виключили демобілізацію

Виключення питання демобілізації із законопроєкту ініціював Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

“У листі до міністра оборони Рустема Умєрова, який УП має в розпорядженні, Сирський наголошує на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації”, — написали в “УП”. Обговорення цього питання відбулося на засіданні Кабміну у вівторок, 9 квітня.

Уряд погодився з пропозицією Міноборони ініціювати перед Верховною Радою виключення із проєкту закону положень щодо звільнення з військової служби та ротації військовослужбовців. Тепер уряд повинен внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями.

Додамо, що 7 лютого Верховна Рада підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів — скасування строкової служби (замість неї базовий військовий вишкіл) і демобілізація військових після 36 місяців служби. До другого читання законопроєкту народні депутати подали понад чотири тисячі правок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності