• Головна
  • Війна
  • Законопроєкт про мобілізацію мають розглянути найближчим часом — Руслан Стефанчук

Законопроєкт про мобілізацію мають розглянути найближчим часом — Руслан Стефанчук

Законопроєкт про мобілізацію розглянуть найближчим часом

Це вже четвертний законопроєкт, який змінює підхід до мобілізації

Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук заявив, що законопроєкт про мобілізацію можуть внести на розгляд парламенту на найближчому засіданні Верховної ради. Про це 4 квітня повідомило Суспільне з посиланням на телемарафон “Єдині новини”.

Потенціал внести законопроєкт найближчим часом

“Цей законопроєкт уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної ради цей законопроєкт буде внесений до зали" — сказав Руслан Стефанчук. Також він зазначив, що це вже четвертий законопроєкт, який передбачає зміни до мобілізаційного процесу. “Це зміни до закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов'язку захищати Вітчизну” — додав голова ВР.

Нагадаємо, 26 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби", однак вже 11 січня відкликав його з парламенту. 30 січня уряд затвердив оновлену версію законопроєкту та передав її до Верховної ради. 7 лютого Верховна рада підтримала цей законопроєкт у першому читанні.

Нагадаємо, 2 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років і закон про створення електронного кабінету військовозобовʼязаного. Також в той самий день Зеленський підписав закон, який зобовʼязую обмежено придатних чоловіків протягом девʼяти місяців знову пройти медичну комісію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності