• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Верховна Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Верховна Рада підтримала закон про демобілізацію строковиків, фото Андрія Нестеренка

Після демобілізації строковики отримають відстрочку від мобілізації на 12 місяців

Верховна Рада на засіданні в п’ятницю, 23 лютого, ухвалила закон про демобілізацію, який напередодні зареєстрував президент Володимир Зеленський. Депутати спершу підтримали документ у першому читанні, а потім ухвалили його в цілому.

Депутати розглядали документ за прискореною процедурою. «За» цей документ у першому читанні проголосували 317 депутатів, а під час голосування в цілому, що відбулося одразу ж після першого, — 319 парламентарів. Ніхто не виступив «проти» та не утримався, пише «Громадське».

Законопроєкт про демобілізацію строковиків напередодні вніс до парламенту президент Володимир Зеленський. Згідно з проєктом закону, військовослужбовці строкової служби, термін яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас «у терміни, визначені указом президента».

Водночас на Комітеті Верховної Ради з нацбезпеки і оборони ухвалили цей проєкт закону з доданою нормою про відстрочку строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців. У залі Верховної Ради законопроєкт ухвалили з цією нормою.

Тепер для того, щоб закон набув чинності, його ще має підписати президент. Зі слів нардепа Олексія Гончаренка, це відбудеться в найближчі дні.

Нагадаємо, що демобілізації потребують строковики, які на момент початку повномасштабного вторгнення перебували на строковій службі. Через війну вони перебувають там дотепер.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності