• Головна
  • Україна
  • Екскерівника одного із департаментів СБУ викрили на розкраданні 26 млн грн

Екскерівника одного із департаментів СБУ викрили на розкраданні 26 млн грн

Оборудка під час закупівлі палива

Посадовець разом із заступником організували оборудку під час закупівлі палива

Колишнього керівника Департаменту господарського забезпечення СБУ викрили на оборудці під час закупівлі палива. Керівник департаменту разом із заступником розікрали 26 млн грн, повідомили в СБУ у середу, 10 квітня.

Оборудка під час закупівлі палива

За даними слідства, організаторами оборудки є колишній керівник Департаменту господарського забезпечення СБУ та його перший заступник. У 2022 році зловмисники організували закупівлю палива для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за штучно завищеними цінами.

“Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації”, — прокоментували у СБУ. Таким чином підрозділам СБУ завдали збитків на понад 26 млн грн.

Під час обшуків у екскерівника та його заступника знайшли 11 млн грн, а також незареєстровану зброю. “Серед виявленого – бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад пів тисячі набоїв до вогнепального озброєння”, — додали в Службі безпеки.

Слідчі повідомили експосадовцям про підозру в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах та у перешкоджанні законній діяльності СБУ. Раніше екскерівника департаменту та його заступника звільнили за ініціативою Василя Малюка. Посадовцям хочуть обрати запобіжний захід, їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності