• Головна
  • Україна
  • Ексдиректор "Волиньторф" судитимуть за розкрадання майже 6 мільйонів гривень

Ексдиректор "Волиньторф" судитимуть за розкрадання майже 6 мільйонів гривень

ДП  "Волиньторф"

Він уклав договори на купівлю цінних паперів, і в той же день перепродав ці папери приватній компанії

У четвер, 4 квітня, прокурор САП скерував до суду справу про колишнього керівника державного підприємства "Волиньторф" та керівника приватної компанії. Їх звинувачують у заволодінні майже 6 мільйонів гривень держпідприємства. Про це 4 квітня повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Гроші не надійшли на рахунок підприємства

Під час розслідування встановили, що наприкінці 2013 - початку 2014 року директор "Волиньторфу" уклав три угоди на покупку акцій на суму понад 5 млн 570 тис грн грн. Але ці акції він одразу ж продав, а отримані від продажу гроші так і не надійшли на рахунок підприємства. Правоохоронці зібрали достатньо доказів, які підтверджують, що директор підприємства та керівник приватної компанії заволоділи коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

Розслідування цієї справи передали до Національного антикорупційного бюро лише у 2021 році, а у червні 2023 року звинуваченим оголосили про підозру. Наразі розслідують причетність до цього злочину інших осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності