Ексдиректор авіаремонтного заводу у Львові отримав ще одну підозру

У Львові ексдиректора оборонного підприємства підозрюють у розкраданні

Олександр Кравчук відмивав гроші під час закупівлі обладнання для ремонту літаків

У Львові колишній директор Львівського авіаремонтного заводу Олександр Кравчук отримав нову підозру в привласненні майже 500 тис. грн на закупівлі обладнання, повідомили в СБУ 4 квітня. Раніше Кравчуку вже вручили підозру за закупівлю обладнання за завищеною ціною.

Ексдиректор привласнив майже 1,5 млн грн

За версією слідства, ексдиректор оборонного підприємства під час державних закупівель залучив приватні структури, аби відмивати гроші. Він укладав договори з фірмами-підрядниками на постачання продукції, які запропонували найнижчу ціну. За інформацією ZAXID.NET, йдеться про ексдиректора Львівського авіаремонтного заводу Олександра Кравчука.

У БЕБ додали, що керівник оборонного підприємства уклав договори на придбання електронно-променевих трубок, які використовують під час ремонту літаків. “Проте, згодом ціна в специфікаціях на ідентичні запчастини безпідставно зростала у десятки разів, а керівник й надалі давав необґрунтовані вказівки підлеглим здійснювати закупівлю товарів”, — зазначили в СБУ. Загалом ексдиректор авіаремонтного заводу Олександр Кравчук завдав збитків державі на майже 1,5 млн грн.

У лютому 2024 року ексдиректору Кравчуку вже повідомили про підозру у привласненні майже 900 тис. грн бюджетних коштів.Тепер Олександра Кравчука підозрюють ще у привласненні майже 500 тис. грн. Чоловіка судитимуть за зловживання службовим становищем, йому загрожує до шести років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності