• Головна
  • Україна
  • Видурили 5 млн грн під прикриттям благодійності: у Києві затримано злочинну групу

Видурили 5 млн грн під прикриттям благодійності: у Києві затримано злочинну групу

Нажилися на зборах: 5 млн грн під виглядом благодійності

Зловмисники зареєстрували благодійний фонд і зв’язувались з громадянами з проханням допомогти дітям постраждалим від війни, а отримані гроші привласнювали

Трьом учасникам злочинної групи, які видурювали гроші з українців під прикриттям благодійності, оголосили про підозру. Про це повідомили у вівторок, 8 квітня, в Офісі Генпрокурора.

Заснувавши благодійний фонд, зловмисники розсилали повідомлення та телефонували підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням допомогти дітям, що постраждали від війни.

Підозрювані привласнювали гроші, які збирали як пожертви дітям

“Зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають,” — зазначили в Офісі Генпрокурора.

Таким чином злочинній групі протягом року вдалося заволодіти 5 млн грн. “Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності,” — йдеться в повідомленні. Трьом членам групи повідомили про підозри у незаконному отриманні прибутку з благодійних пожертв. Їм загрожує до семи років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині викрили міжнародний канал постачання електронних сигарет. Окрім цього, на Херсонщині ДБР викрило схему розкрадання під час закупівлі продуктів для військових

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності