На Львівщині викрили міжнародний канал постачання електронних сигарет

На Львівщині викрили нелегальне постачання і продаж електронних сигарет

Правоохоронці вилучили близько 300 тис. електронних сигарет та 10 тис. підроблених акцизних марок. Окрім Львівщини обшуки проводили й у Києві

Детективи з Бюро економічної безпеки викрили схему нелегального гуртового постачання електронних сигарет із країн Далекого Сходу та їх продаж на території України. У схемі було пʼять учасників, усім повідомили про підозру. Про це 9 квітня повідомили на офіційному сайті БЕБ.

На нелегальні сигарети клеїли підроблені акцизи

За даними слідства, працівники компанії-імпортера електронних сигарет завозили до України, окрім легального товару, великі партії контрафакту. На нелегальні електронні сигарети підозрювані клеїли підроблені акцизи, змінювали термін їх придатності та за готівку продавали по всій території країни. Таким чином вони ухилились від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах.

Правоохоронці одночасно провели 15 обшуків в складських та офісних приміщеннях на Львівщині і у Києві. За результатами обшуків вони вилучили майже 300 тис. електронних сигарет, близько 10 тис. акцизних марок з ознаками підробки, обладнання для виробництва та пакування, готівку тощо. Орієнтовна вартість вилученого складає майже 90 млн грн. Також під час проведення повторних обшуків за домашніми адресами учасників схеми та в складських приміщеннях детективи БЕБ вилучили ще близько 8 тис. електронних сигарет з підробленими акцизами.

Пʼятьом учасникам організованої злочинної групи оголосили про підозру за статтею про використання підроблених акцизних марок при продажу товарів. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності