• Головна
  • Україна
  • ВЛК визнала непридатною екскомандувачку Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко

ВЛК визнала непридатною екскомандувачку Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко

Тетяна Остащенко, фото «Арміяінформ»

Тетяна Остащенко звільнилася з лав ЗСУ після того, як Зеленський звільнив її з посади командувачки Медичних сил ЗСУ

Попередня очільниця Медичних сил ЗСУ генерал-майор Тетяна Остащенко звільнилася з військової служби за станом здоров’я та була знята з військового обліку. Про це у вівторок, 9 квітня, повідомила «Українська правда» з посиланням на відповідь Управління преси та інформації Міністерства оборони.

«Наказом міністра оборони від 10 лютого 2024 року генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко звільнено з військової служби у відставку за станом здоров’я. Підставою для звільнення стало видане військово-лікарською комісією свідоцтво про хворобу Тетяни Остащенко із висновком про її непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку», — повідомили в Міноборони.

Як свідчить дата звільнення, Остащенко пішла з армії через два місяці після її відставки з посади командувачки Медсил. Президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувачки Медичних сил ЗСУ в листопаді 2023 року та призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука.

На звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони. претензії до Остащенко та командування Медсил стосувалися неякісного медичного забезпечення військових, а також затягування з дозволом бойовим медикам без медичної освіти на переливання крові пораненим військовим безпосередньо на полі бою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності