• Головна
  • Україна
  • Після журналістського розслідування НАЗК перевірить спосіб життя Павла Кириленка

Після журналістського розслідування НАЗК перевірить спосіб життя Павла Кириленка

Павло Кириленко

Журналісти знайшли в Кириленка незадеклароване майно на 70 млн грн

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало моніторинг способу життя голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка після розслідування журналістів «Схем», які знайшли в нього незадекларовану нерухомість та автомобіль загальною вартістю 70 млн грн.

«Щодо повноти заповнення декларацій проводиться моніторинг способу життя голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка, який розпочатий на підставі розслідування журналістів програми “Схеми” (Радіо Свобода). Перевірку майнового стану Кириленка проводить Управління проведення моніторингу способу життя та контролю НАЗК», — повідомили в Національному агентстві з запобігання корупції у відповіді на запит «Радіо Свобода».

Нагадаємо, раніше журналісти-розслідувачі з'ясували, що родина колишнього голови Донецької ОВА Павла Кириленка, який тепер очолює Антимонопольний комітет України, у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною вартістю понад 70 мільйонів гривень. Після публікації цього розслідування Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розпочали кримінальне провадження щодо посадовця за статтями «незаконне збагачення» й «декларування недостовірної інформації».

Після розслідування та відкриття кримінального провадження Кириленко все ж задекларував квартиру, але не задекларував автомобіль, яким користується його дружина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності