• Головна
  • Україна
  • Працівники Держпродспоживслужби вимагали гроші за видачу фітосанітарних сертифікатів

Працівники Держпродспоживслужби вимагали гроші за видачу фітосанітарних сертифікатів

Працівники Держпродспоживслужби вимагали гроші за видачу фітосанітарних сертифікатів

ДБР затримали керівників Держпродспоживслужби в Запорізькій області та Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області

На Запоріжжі та Одещині працівники Держпродспоживслужби змовилися та заробляли на тому, що вимагали гроші за видачу документів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції. Працівники ДБР затримали учасників корупційної схеми, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань у вівторок, 2 квітня.

Корупціонери заробляли понад 160 тис. доларів на місяць

За даними правоохоронців, корупційну схему організували керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. Зловмисники вирішили заробити на видачі фітосанітарних сертифікатів та актів про результати обстеження, які необхідні для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції.

Організатори залучили до вимагання ще щонайменше дев’ятьох людей, зокрема двох головних інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області та двох — із Запорізької області, керівників брокерських компаній та цивільних осіб, які виконували роль посередників. Щомісяця зловмисники заробляли на корупційній схемі понад 160 тис. доларів.

У зловмисників вилучили 8 автомобілів еліт-класу

“У різних регіонах України проведено 60 обшуків під час яких вже знайдено та вилучено понад 100 тис. доларів США та 500 тис. грн від незаконної діяльності, вилучено 8 автомобілів еліт-класу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп’ютерну техніку на якій виготовлялись вилучені документи“, — розповіли в ДБР.

Наразі правоохоронці затримали п’ятьох учасників злочинної групи. Їм повідомили про підозру в одержанні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі. Питання про оголошення підозр посадовцям, причетним до корупційної схеми, ще не вирішили. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці повідомили про підозру прикордонниці, яка за 9000 обіцяла переправити військовозобов’язаного за кордон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності