• Головна
  • Україна
  • ДБР з’ясувало, як помічник Залужного отримав на день народження бойові гранати

ДБР з’ясувало, як помічник Залужного отримав на день народження бойові гранати

Фото «Української правди»

Підозрюваному, який подарував гранати Частякову, змінили підозру

Офіцер з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олег Тімченко не визнає провину у вбивстві колеги Геннадія Частякова, який був помічником на той час головкома Валерія Залужного, при цьому поліграф підтвердив, що злого умислу підозрюваний не мав. Про це радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян сказала в ефірі національного телемарафону в п’ятницю, 29 березня.

Державне бюро розслідувань повідомило про завершення досудового розслідування щодо Тімченка: йому змінили підозру. Якщо раніше йому інкримінували незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, то тепер йдеться про викрадення, привласнення та збутт боєприпасів, вбивство через необережність та нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність. Тепер Олегові Тімченку загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

«В процесі слідства працівники ДБР встановили, що підозрюваний отримав гранати в одній з військових частин і мав здати їх на склад за місцем проходження своєї служби. Як ми з вами розуміємо, він цього не зробив і зберігав їх у своєму кабінеті. В якийсь момент він ухвалив рішення, що це стане досить оригінальним подарунком колезі Геннадію Частякову. Всього, за даними слідства, гранат було 8 (зберігалися в кабінеті), він подарував 6, запакувавши з пляшкою віскі. Іменинник того дня вирішив, що це не справжні гранати, а чарки, і почав їх відкривати. Ми знаємо, до чого це призвело», — сказала представниця ДБР, яку цитує «Українська правда».

На уточнювальне запитання журналістів Сапьян повідомила, що підозрюваний не визнає свою провину. Водночас, за її словами, дослідження з допомогою поліграфа показало, що в його діях не було умисності. Також Тімченко наполягає, що попереджав Частякова про справжність боєприпасів, але його слова спростували покази свідків, зазначила радниця.

Вбивство помічника Залужного: що відомо

Ввечері 6 листопада 2023 року в селі Чайки на Київщині від вибуху гранати в своєму домі загинув 39 річний військовий. Його 13-річний син був шпиталізований із тяжкими пораненнями. Загиблим виявився Геннадій Частяков, який працював помічником тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Залужний підтвердив загибель свого помічника Частякова за трагічних обставин і висловив співчуття родині. Дружина загиблого Частякова розповіла, що граната, яка вибухнула в руках її чоловіка, була в подарунковому пакеті, який той приніс додому. 6 листопада Частяков відзначав день народження.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що за попередньою інформацією слідства, спершу до рук боєприпас взяв син Частякова та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності