• Головна
  • Україна
  • В Києві затримали підприємця, який допомагав росіянам будувати фортифікації

В Києві затримали підприємця, який допомагав росіянам будувати фортифікації

Затриманий підприємець читає повідомлення про підозру, фото СБУ

Чоловік зареєстрував своє підприємство в окупованому Бердянську, а сам втік до Києва і звідти керував бізнесом

У Києві затримали власника кількох бердянських підприємств, який постачав росіянам будматеріали для виготовлення фортифікаційних споруд. Чоловік перереєстрував свої підприємства за російським законодавством, далі втік до Києва й керував бізнесом дистанційно.

Про затримання підприємця без зазначення імені повідомили в понеділок, 1 квітня, Служба безпеки України та Київська обласна прокуратура. Правоохоронці встановили, що підприємець почав співпрацювати з окупантами після захоплення Бердянська, що в Запорізькій області. Через підлеглих він перереєстрував своє товариство за російським законодавством, а сам переїхав до Києва та звідти дистанційно керував незаконним бізнесом.

Підозрюваний постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на півдні. Насамперед йдеться про виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, відомих як «зуби дракона», наголосили правоохоронці.

Під час обшуку в його помешканні виявили документи та інші речові докази діяльності на користь Росії. За клопотанням прокуратури підприємця взяли під варту.

Йому повідомили про підозру у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора. Тепер підприємцеві загрожує штраф до 170 тисяч гривень або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності