• Головна
  • Україна
  • Невідомі атакували гранатами подвір’я мера Костополя на Рівненщині

Невідомі атакували гранатами подвір’я мера Костополя на Рівненщині

Фото поліції

Одна граната вибухнула на подвір’ї Давида Дідуха, іншу знайшли під автомобілем

На Рівненщині вночі 27 березня під приватний будинок виконувача обов’язків міського голови Костополя Давида Дідуха підкинули дві гранати, одна з них розірвалася. Правоохоронці розшукують причетних до цього злочину.

Про вибух біля свого будинку очільник громади повідомив поліцію близько четвертої ранку. Поліцейські встановили, що внаслідок вибуху, який стався о третій годині, пошкоджені ворота приватного будинку та службовий автомобіль Skoda Fabia, який був припаркований на вулиці за парканом.

Під час обстеження території вибухотехніки виявили уламки від розірваної гранати «Ф-1».

Крім того, під колесом легковика поліцейські виявили ще одну таку ж гранату із запалом і привели її у безпечний стан.

Поліція почала розслідувати інцидент як умисне знищення або пошкодження майна, що належить службовій особі чи громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, вчинене шляхом вибуху та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкції статтей передбачають позбавлення волі на строк від трьох до дванадцяти років.

«Поліцейські розглядають різні версії скоєння злочину, зокрема й пов’язані з виконанням посадовцем службових обов’язків. Зловмисника встановлюють», — наголосили у поліції. Давид Дідух наразі інцидент не коментував.

Напередодні виконувач обов’язків мера Костополя Давид Дідух не продовжив контракт з директором Костопільської багатопрофільної лікарні Романом Товарницьким, який керував закладом з 2003 року. Це сталося після того, як минулого тижня в цьому закладі померла новонароджена дитина, а через три дні також померла її мати.

Нагадаємо, зранку 8 лютого невідомий вбив заступника мера Нікополя Дніпропетровської області Віталія Журавльова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності