• Головна
  • Україна
  • Закарпатському депутату, який підірвав гранати в сільраді, змінили підозру

Закарпатському депутату, який підірвав гранати в сільраді, змінили підозру

Сергій Батрин кинув три гранати прямо на засіданні сільради, фото поліції

Тепер Сергію Батрину загрожує довічне ув’язнення

Депутату Сергію Батрину, який підірвав гранати на засіданні Керецьківської сільської ради в Закарпатській області, змінили підозру. Відтепер його дії розслідуватимуть як терористичний акт, що призвів до загибелі людей. За такі дії передбачено довічне ув’язнення. Про зміну підозри повідомила Закарпатська обласна прокуратура ввечері в середу, 31 січня.

Раніше Батрина підозрювали у скоєнні терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків. Дії депутата перекваліфікували на тяжчий злочин через те, що внаслідок його теракту загинули двоє потерпілих — депутатів Керецьківської сільради.

Правоохоронці отримали висновки судмедекспертизи про першого загиблого — вони підтверджують, що його смерть спричинена отриманою вибуховою політравмою. Результати судово-медичної експертизи про другого чоловіка ще очікують. Сам підривник досі перебуває у лікарні під цілодобовим наглядом, адже до нього застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради пролунали три вибухи — депутат від «Слуги народу» Сергій Батрин кинув гранати в залі під час засідання сесії, коли там розглядали бюджет села на 2024 рік. Правоохоронці спершу кваліфікували підрив як незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. СБУ окремо розслідує терористичний акт, оскільки такі злочини — її підслідність. 16 грудня пораненому депутату повідомили про підозру в організації терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків, за цією частиною статті йому загрожувало до 12 років увʼязнення із конфіскацією майна. Оскільки теракт призвів до смерті двох людей, його судитимуть за іншою частиною статті, отже тепер депутату загрожує довічне.

16 грудня від отриманих поранень унаслідок вибуху гранат помер депутат Керецьківської сільради, 55-річний Віктор Пряділь. 15 січня від отриманих поранень помер 46-річний депутат Керецьківської сільської ради Мирослав Нитка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності