• Головна
  • Україна
  • Невідомий убив заступника мера Нікополя, розстрілявши його автомобіль

Невідомий убив заступника мера Нікополя, розстрілявши його автомобіль

Вбили заступника мера Нікополя, фото поліції

Віталію Журавльову було 59 років

Вранці в четвер, 8 лютого, невідомий обстріляв автомобіль, у якому перебував 59-річний заступник міського голови Нікополя Дніпропетровської області. Чиновник загинув, його тіло знайшли обгорілим у салоні автомобіля. Вбитим виявився Віталій Журавльов.

Як повідомила Національна поліція, 8 лютого близько 9-ї ранку до поліції надійшла інформація, що невідома особа розстріляла автомобіль, який належить заступнику голови Нікопольської міської ради. На місці події поліцейські встановили, що нападник застосував невстановлену зброю, в результаті чого автомобіль загорівся. Після гасіння пожежі в салоні було виявлено тіло 59-річного чоловіка.

Поліція не називає імені вбитого чиновника, але видання «Українська правда» повідомило, що йдеться про Віталія Журавльова. Інцидент стався біля його будинку. Одна з основних версій вбивства — конфлікт з місцевим угрупуванням, який тягнеться з 2017 року.

Правоохоронці повідомили, що встановили прикмети нападника. Наразі триває збір та аналіз речових доказів, проводяться оперативно-розшукові заходи для затримання підозрюваного.

«На місці вбивства заступника міського голови Нікополя працюють всі служби поліції. На розшук підозрюваного орієнтовано весь особовий склад поліції регіону. Для затримання озброєного нападника на місце виїхало керівництво обласної поліції, спецпризначенці КОРД та всі правоохоронні структури», — наголосили в поліції.

Хто такий Віталій Журавльов, якого вбили в Нікополі

Віталій Журавльов народився 6 січня 1965 року. Мав повну вищу освіту: вивчав правознавство у Харківському університеті внутрішніх справ, який закінчив у 1998 році. Захистив дисертацію, був кандидатом юридичних наук. У 2008 році за рішенням МОН України йому було присвоєно вчене звання «Доцент».

1986 - 2010 рр. проходив службу в підрозділах МВС України, в тому числі з 1998 року — на керівних посадах. Мав звання полковника міліції. Як зазначає пресслужба Нікопольської міськради, Журавльов також викладав у низці вищих навчальних закладів України.

З грудня 2020 року працював радником, з вересня 2021 року — заступником міського голови Нікополя Олександра Саюка. Був депутатом Нікопольської міської ради (VI та VIII скликань), членом виконкому Нікопольської міської ради (2016-2017), членом Національної спілки журналістів України, а також керівником Громадської спілки «Нікопольці».

Нікополь — прифронтове місто на Дніпропетровщині, яке регулярно обстрілюють росіяни. Обстріли міста почалися в липні 2022 року. Від початку регулярних обстрілів Нікополь покинули багато людей.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності