• Головна
  • Україна
  • На повне відновлення світла у Харкові потрібно близько двох тижнів

На повне відновлення світла у Харкові потрібно близько двох тижнів

Наслідки атаки у Харкові. Фото: ДСНС

Наразі у місті діють графіки відключень електроенергії

Відновити електропостачання у Харкові в повному обсязі вдасться за один-два тижні, за відсутності нових масованих обстрілів. Про це на брифінгу у вівторок, 26 березня, повідомив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Наразі у місті проводжують працювати енергетики — вони заживили всю критичну інфраструктуру. У Харкові зараз діють графіки відключень, пом’якшити їх, можливо, вдасться на вихідних через значне потепління.

У Харкові вистачає обладнання, техніки та ремонтних бригад, втім на ремонт та заміну знищеного обладнання потрібен час. На повне відновлення пошкоджених енергооб'єктів, за словами Кудрицького, знадобляться місяці.

Масштаби руйнування внаслідок російських атак

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький зауважив, що руйнування через російські обстріли були б значно більшими, якби критичні елементи енергооб’єктів додатково не захистили. Оцінка збитків ще триває, однак йдеться про сотні мільйонів гривень.

22 березня росіяни зруйнували харківську ТЕЦ-5, у Харкові стався блекаут. Електрики не було понад добу майже в усьому місті. Зокрема, енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова втратив половину генераційних обʼєктів.

Нагадаємо, в ніч на 22 березня росіяни здійснили наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Через обстріли постраждали енергетичні системи щонайменше у шести областях. Тоді ж росіяни влучили по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності