Росіяни вдарили балістичними ракетами по Києву

Наслідки ракетної атаки на Київ

В місті працювала ППО, уламки ракети впали на житловий будинок

Вдень у понеділок, 25 березня, росіяни вдарили по Києву балістичними ракетами. У місті пролунало кілька потужних вибухів.

Повітряну тривогу в Києві оголосили о 10:29 і відразу після цього в місті почалися вибухи. Повітряні сили повідомили про загрозу балістичного озброєння з півдня, тоді як моніторингові канали припустили, що росіяни випустили по Києву свої гіперзвукові балістичні ракети «Циркон».

Київська міська військова адміністрація спершу повідомляла про роботу ППО. Пізніше там повідомили, що уламки ракет впали на багатоповерховий нежитловий будинок у Печерському районі та пошкодили його. Пізніше ДСНС повідомила, що йдеться про триповерхову будівлю спортивної зали, там постраждали двоє людей. Київська міська військова адміністрація повідомила про сімох постраждалих: у п’ятьох з них гостра реакція на стрес, ще двох госпіталізували. Відомо, що серед постраждалих є 16-річна дівчина. Пізніше кількість постраждалих зросла до дев’яти.

За словами Кличка, екстрені служби викликали в Печерський, Солом’янський і Дніпровський райони Києва. За інформацією КМВА, у Солом’янському районі пошкоджено багатоповерховий будинок. В Голосіївському районі зафіксовано падіння уламків. Спершу КМВА повідомляла про падіння уламків у Дніпровському районі, але пізніше там зазначили, що ця інформація не підтвердилась.

За інформацією КМВА, росіяни спрямували на Київ дві балістичні ракети, їх збила ППО. ЗМІ та Telegram-канали повідомили, що в Києві та області пролунало шість вибухів. Профільний моніторинговий канал «Монітор» повідомив, що ракети були випущені з Криму, вони подолали відстань у 580 км за три хвилини.

Уламки ракети зруйнували академію в Києві

Як повідомили у Міністерстві культури, уламки ворожої ракети зруйнували частину будівлі Державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Руйнувань зазнала центральна частина корпусу. Зокрема, вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

«За попередньою інформацією, загиблих немає, травмована завідувачка лабораторії Академії. Зараз їй надається медична допомога», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вперше росіяни вдарили по Києву «Цирконом» вранці 7 лютого. Профільні ресурси повідомляли, що ракету вдалося збити. Пізніше експерти підтвердили, що росіяни випустили по Києву «Циркони» та проаналізували уламки цих ракет.

Додамо, що росіяни збільшили кількість ударів по Україні балістичними й аеробалістичними ракетами. Зокрема, 24 березня вони вдарили по Львівщині аеробалістичними ракетами «Кинджал». Вибухи в області пролунали майже відразупісля оголошення повітряної тривоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності