• Головна
  • Україна
  • На Запоріжжі викладача вишу ув’язнили на дев’ять років за співпрацю з ФСБ

На Запоріжжі викладача вишу ув’язнили на дев’ять років за співпрацю з ФСБ

Фото затримання викладача вишу на Запоріжжі, який шпигував для ФСБ

Зрадник облаштував на дачі спостережний пункт та фіксував переміщення українських військових

На Запоріжжі викладача вищого професійного училища, який співпрацював з російськими спецслужбами, засудили до дев’яти років ув’язнення. Правоохоронці довели, що чоловік шпигував за українськими військовими та передавав зібрані дані зв’язковому, повідомила пресслужба СБУ у четвер, 21 березня.

Шпигуна затримали під час чергової розвідувальної поїздки

За матеріалами справи, обвинувачений облаштував спостережний пункт на своїй дачі, яка розташована поблизу південного фронту. Час від часу він відвідував будинок, об’їжджав територію навколо садового товариства на велосипеді та фіксував переміщення українських військовослужбовців та військової техніки. Зібрані дані зрадник передавав через месенджер зв’язковому — авторові проросійського Telegram-каналу, який перебував на тимчасово окупованій території та працював на ФСБ.

Правоохоронці затримали викладача вишу у липні 2023 року під час його чергової розвідувальної подорожі навколо садового товариства. Суд визнав його винним у поширенні інформації про дислокацію Збройних сил України. За це йому призначили покарання — дев’ять років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності