• Головна
  • Україна
  • В містах України пройшли акції на підтримку військовополонених та зниклих безвісти

В містах України пройшли акції на підтримку військовополонених та зниклих безвісти

Фото з акції підтримки військовополонених та зниклих безвісти

Акції відбулися у Києві, Харкові, Миколаєві, Черкасах, Дніпрі та Запоріжжі

У суботу, 16 березня на центральних площах шести міст України провели акції з підтримки військовополонених, зниклих безвісти, а також цивільних, яких незаконно утримують в російських тюрмах. Мирні акції пройшли у Києві, Харкові, Миколаєві, Черкасах, Дніпрі та Запоріжжі. У Львові схожу акцію провели 15 березня. Про проведення акцій повідомили журналісти Суспільного.

Учасники акції утворили “живий ланцюг“

До акцій “Два серця в полоні“ долучилися рідні й близькі військовополонених та зниклих безвісти, військовослужбовці, а також містяни. Вони тримали в руках плакати з закликами повернути полонених, а також червоні кульки у формі сердець. Таким чином учасники намагалися привернути увагу та нагадати про тих, кого досі утримують в російських тюрмах.

Мирні акції розпочинали з перформансу — на площах виставляли столи з двома стільцями, і на один з них сідали рідні захисників, а на іншому лежала військова куртка. Також учасники подій утворювали на площах живі ланцюги та вмикали записи листів, які люди писали своїм рідним, які зараз перебувають у полоні.

У Львові схожа акція відбулася у п’ятницю, 15 березня на площі перед Оперним театром. Там протестувальники стояли рядком, а перед ними на колінах стояла людина у військовому одязі з закритим обличчям. Організатори акції теж сподіваються так привернути увагу та пришвидшити обмін полоненими та повернення тіла загиблих захисників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності