У центрі Львова родини полонених бійців “Азову” вийшли на акцію

Акція "Не мовчи, полон вбиває" у Львові 9 березня. Фото: Богдан Звоник/Суспільне Львів

Акція, зокрема, мала привернути увагу до жінок-військовополонених

У суботу, 9 березня, у центрі Львова біля пам'ятника Тарасові Шевченку пройшла мирна акція родин полонених бійців “Азову”. Так рідні військовополонених вкотре нагадують, що у російському полоні перебувають близько 900 бійців “Азову”, повідомило “Суспільне”.

“Поверніть “Азов” додому”

Асоціація родин захисників “Азовсталі” наголосила, що на акціях “Не мовчи. Полон вбиває”, зокрема, приділять увагу полоненим військовослужбовицям.

“Чимало героїчних українок досі чекають на свою можливість опинитися вдома та побачити рідних, поки ворог утримує героїнь у жахливих санітарно-гігієнічних умовах, без достатнього харчування та медичної допомоги. Для росіян вони – небезпечні злочинці, для українців – героїні, для близьких – доньки, сестри, дружини й матері”, — йдеться у повідомленні.

Десятки людей вийшли на проспект Свободи із плакатами “Поверніть “Азов” додому”, “Полон вбиває”, “Вони боролися за нас — борімося разом за них”, “Поверніть наших рідних з полону”, “Ми всі — “Азов” та багатьма іншими. На акції у Львові також були присутні учасники харківського гурту “Курган і Агрегат” — брати Аміл і Раміл Насірови.

“Чимало людей зараз абстрагувались, зокрема, від ситуації з Маріуполем. І потрібно елементарно інформувати суспільство про те, що у російському полоні є військові. Кожен день для них там — це пекельні страждання. Надважливо нагадувати, що, чуваки, є захисники і захисниці, які страждають в полоні. Треба не просто сидіти і чекати, що колись закінчиться війна. Треба щось для цього робити, треба проявляти активну позицію”, — зазначила учасниця акції Анастасія у коментарі LVIV.MEDIA.

Анастасія пояснює, що подібні акції також впливають на міжнародну спільноту, адже іноземцям потрібно нагадувати, що багато українських військових перебувають у полоні Росії вже два роки.

У неділю, 10 березня, акції на підтримку українських військовополонених відбудуться у Києві, Дніпрі, Одесі, Полтаві, Чернівцях та інших містах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності