Із російського полону повернулося семеро жителів Львівщини

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Військовослужбовці потрапили у полон окупантів навесні 2022 року

З російського полону повернулися ще троє військових із Львівщини. До України чоловіків повернули під час 50-го обміну, який відбувся 31 січня. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Інформація доповнюється і я вірю, що назву ще багато імен та прізвищ наших земляків, але вже зараз можу повідомити, що сьогодні з poсійського полону повернулися троє жителів Львівщини”, — написав Козицький.

У середу, 31 січня, додому повернуся Владислав Івахов з Яворова, чоловік служив у 36 окремій бригаді морської піхоти. Зокрема, військовий захищав Маріуполь. Владислав потрапив у полон у травні 2022 року.

Також із російського полону звільнили Святослава Багрія, начальника юридичного відділу та депутата Жидачівської міської ради. Святослав був учасником АТО, коли почалася повномасштабна війна, чоловік пішов добровольцем у лави ЗСУ, служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. У полон окупантів Святослав Багрій потрапив у березні 2022 року під Попасною.

У Львівській ОВА також повідомили, що з полону повернуся Руслан Квас із Миколаєва Львівської області. Військовий служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Руслан потрапив у полон росіян наприкінці березня 2022 року поблизу Попасної.

Пізніше Максим Козицький повідомив, що з полону звільнили Вʼячеслава Бутріма. Військовослужбовець родом із Новогродівки Донецької області. Служив у 105 окремій бригаді територіальної оборони, у полоні перебував із травня 2023 року. Мама військового наразі проживає у Новояворівську.

Також додому повернувся військовий Микола Ярема зі села Карів Червоноградського району. На початку повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем у Великомостівську прикордонну частину. У травні 2022 року Микола пропав безвісти, пізніше стало відомо, що чоловік потрапив у полон. Крім цього до України повернули жителя Зимноводівської громади Олега Турчака.

Великомостівська територіальна громада повідомила, що з російського полону звільнили Василя Велюру, жителя села Боянець. Василь після 24 лютого 2022 року воював у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. У полон захисник потрапив у березні 2022 року.

Нагадаємо, 31 січня Україна повернула з російського полону 207 військовослужбовців. Серед звільнених є оборонці Маріуполя, військові, що були на “Азовсталі”, острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. Щонайменше 36 бійців мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених українців виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності