Понад 200 захисників повернули з російського полону

Понад 200 захисників повернули з російського полону

Серед звільнених є як військовополонені, так і зниклі безвісти

У середу, 3 січня, з російського полону повернули понад 200 українців. Серед них є як цивільні, так і військовослужбовці, зокрема й ті, які обороняли Маріуполь та «Азовсталь». Відео зі звільненими українцями опублікував Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Загалом з полону повернули 230 осіб — 225 чоловіків та п’ять жінок. Це найбільший обмін військовополоненими за час повномасштабного вторгнення. 48 з повернених захисників до цього вважалися зниклими безвісти. Також у координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомляють, що серед повернених є 130 представників Збройних Сил України (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), 55 — Національної гвардії, 38 — Державної прикордонної служби, один — Національної поліції, а також шестеро цивільних.

«Наші – вдома. З російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Солдати, сержанти, офіцери. Воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронила Маріуполь та «Азовсталь», — написав президент.

Нагадаємо, наприкінці грудня в Україну вдалося повернути 18-річного хлопця з Маріуполя, якого у квітні 2022 року росіяни силою вивезли до Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності