• Головна
  • Війна
  • До України вдалося повернути ще одного викраденого росіянами юнака

До України вдалося повернути ще одного викраденого росіянами юнака

До України вдалося повернути ще одного викраденого росіянами юнака

17-річного хлопця з Маріуполя росіяни вивезли до Московської області

Нещодавно до України вдалося повернути 17-річного хлопця, якого окупанти депортували до Росії. Олександр провів у Підмосков’ї майже два роки. Про це повідомили у Мінреінтеграції у вівторок, 2 січня.

До початку повномасштабного вторгнення РФ до України 17-річний сирота Олександр проживав у Маріуполі. У квітні 2022 року окупанти вивезли хлопця у складі групи з 31 дитини до Московської області. Переважна більшість дітей із тієї групи були сиротами або позбавленими батьківського піклування.

“Напередодні Нового року до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції звернулася громадська діячка, яка опікується поверненням дітей. І ось нова маленька перемога. Зараз Олександр вже у Києві. Він п’ятий із цієї групи, кого вдалося повернути. За майже два роки на чужині досяг повноліття, але весь цей час дуже хотів повернутися”, — розповіли у Мінреінтеграції.

Нагадаємо, наприкінці грудня з тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей. До України повернулися восьмирічний хлопець та двоє 18-річних братів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності