• Головна
  • Україна
  • В Україні відкриють третій табір для російських військовополонених

В Україні відкриють третій табір для російських військовополонених

В Україні відкриють третій табір для російських військовополонених

Окрім того, один з двох чинних таборів відремонтують за 34 млн грн

Третій табір для військовополонених росіян планують відкрити в Україні. Де саме він буде розташований не розголошують з об’єктивних причин. Станом на зараз в Україні діють два табори для утримання російських військовополонених, третя установа запрацює незабаром, заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк у середу, 24 січня.

У нас наразі створені два, і зараз відкривається третє окреме спеціалізоване місце утримання військовополонених”, — зазначив Таранюк. З його слів, через дефіцит місць у чинних таборах, у різних СІЗО створили окремі дільниці, де зараз утримують російських військовополонених.

До слова, напередодні, 23 січня, Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду Міністерству юстиції понад 34 млн грн на ремонт одного з таборів для утримання полонених росіян. За ці гроші табір відремонтують та обладнають комунікаціями.

Нагадаємо, що журналісти LVIV.MEDIA відвідали табір “Захід-1”, в якому утримують полонених російських військовослужбовців, і з’ясували, що умови, в яких вони перебувають, відповідають нормам міжнародного права.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності