• Головна
  • Суспільство
  • У Мін'юсті показали, як виглядає табір для військовополонених на заході Україні

У Мін'юсті показали, як виглядає табір для військовополонених на заході Україні

У Мін'юсті показали, як виглядає табір для військовополонених на заході Україні

Міністр юстиції Денис Малюська показав, який виглядає табір на заході України, в якому утримують полонених окупантів. Загалом в установах Державної кримінально-виконавчої служби України для тримання військовополонених утворено 51 дільницю, які розташовані майже в кожному регіоні України.

"Табір для військовополонених охороняється, втім по його території утримувані особи можуть вільно пересуватися. Для військовополонених створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення", - зазначив Малюська.

Повідомляється, що окупанти, які утримуються в таборі, працюють. Вони займаються деревообробкою. У дільницях же, утворених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах військовополонені тримаються в окремих приміщеннях.

"У виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівня безпеки, а також у СІЗО, ізольовано від інших засуджених та осіб, взятих під варту.Умови тримання як у таборі, так і у дільницях для тримання військовополонених, правила поводження з цими особами відповідають їх статусу та базуються на вимогах норм міжнародного гуманітарного права", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що в одній із західних областей України створили табір для полонених російських військових. До установи, в якій утримуються полонені окупанти, поміщатимуть тих військових, яких не планують обмінювати.

Зокрема, військовополонених, які тільки потрапляють в полон або в української сторони є плани на обмін, розміщують в установах Міністерства юстиції по всій території України.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності