Україна повернула з полону 207 своїх громадян

Україна повернула з полону 207 своїх громадян

Серед звільнених українців є військові, нацгвардійці, прикордонники та поліцейський

У середу, 31 січня, Україна повернула з російського полону 207 своїх громадян. Про це повідомив Володимир Зеленський на своєму Telegram-каналі.

Наші — вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Памʼятаємо про кожного і кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим." — написав Президент України.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак уточнив, що серед звільнених — оборонціі Маріуполя, військові, що були на “Азовсталі”, острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках.

За даними Координаційного центру поводження з військовополоненими, серед врятованих військовослужбовців 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції України. Додому повертаються 180 рядових та сержантів та 27 офіцерів. Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених українців виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21. 

Всього з російського полону вдалося повернути 3035 людей. Нагадаємо, попередній обмін відбувся 03 січня 2024 року, тоді на батьківщину повернулись 230 українців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності