З російського полону повернули шістьох жителів Львівщини

Скриншот з відео обміну полоненими, де видно Остапа Решітника, фото Світлани Решетник /Львівської ОВА

Зокрема, додому повернули двох солдатів з Дрогобиччини і двох — зі Сколівщини

Серед тих, кого 3 січня повернули з російського полону під час наймасштабнішого обміну полоненими є львів’янин Остап Решітник, повідомила вранці 4 січня Львівська обласна військова адміністрація. Також додому повернули ще двох жителів Дрогобицького району і двох жителів Сколівської територіальної громади.

Як йдеться у повідомленні, з 2014 року Остап Решітник служив на сході країни у пересувних госпіталях та санітарно-епідеміологічних групах. Під час повномасштабної війни львівʼянин виконував свою місію у складі 555 Маріупольського госпіталю, а контракт зі Збройними силами України підписав ще у 2009 році.

«Живий. Здоровий. Звʼязку немає», — передали рідним повідомлення від Остапа 3 квітня 2022 року.

Через кілька тижнів рідні львів’янина дізналися, що він у полоні. З цього часу й До 3 січня жодних звісток від Остапа не було. Його дружина Ольга розповіла, що медика тримали в Росії, біля Уралу.

Крім того, серед 230 українців, які ввечері, 3 січня, повернулися додому з російського полону, є двоє мешканців Дрогобиччини, повідомила Дрогобицька районна військова адміністрація. Це 24-річний дрогобичанин Юрій Гринаш, який перебував у полоні з 2 травня 2022 року, а також 49-річний мешканець села Солонсько Меденицької громади Руслан Шакало, який перебував у полоні з 27 квітня 2022 року.

Також із полону повернувся військовий Едуард Сова зі Сколівщини, повідомив голова громади Микола Романишин. «Втомлений, виснажений психологічно і фізично, але живий! Радіємо разом з рідними земляка! Майже два роки відбув у полоні і, на щастя, повернувся до рідної України, яку любить усім серцем», — написав Романишин.

Також, за його словами, серед звільнених є ще один житель Сколівської громади з села Корчин — Василь Данилович.

Пізніше Львівська ОВА повідомила, що до рідних на Мостищину повертається також солдат Сергій Зонін. Чоловік перебував у полоні з травня 2022 року.

Нагадаємо, 3 січня Україна та Росія за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів провели наймасштабніший за час війни обмін полоненими. Україна повернула 230 своїх громадян, більшість з них — військові, деякі з них вважалися зниклими безвісти. Серед тих, кого повернули, 225 чоловіків та 5 жінок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності