• Головна
  • Війна
  • Україна запустила проєкт з розшуку російських військових, щоб спонукати більше обмінів

Україна запустила проєкт з розшуку російських військових, щоб спонукати більше обмінів

Україна запустила проєкт з розшуку російських військових, щоб спонукати більше обмінів

Telegram-бот “Хочу найти“ дозволить росіянам отримувати інформацію про зниклих безвісти окупантів

10 січня в Україні запустили Telegram-бот, який дозволить росіянам дізнаватися інформацію про своїх родичів військових, які зникли безвісти. Це зробили для того, щоб збільшити кількість обмінів військовополоненими. Про запуск проєкту повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Україна запустила проєкт, який дозволить росіянам отримувати інформацію про своїх рідних, які зникли безвісти на території України. Отримувати дані про те, що сталося з окупантами їхні родичі та знайомі зможуть через новий Telegram-бот “Хочу найти“. Таким чином у Координаційному штабі сподіваються збільшити кількість обмінів військовополоненими та тілами загиблих між Україною та країною-агресором.

Представник Координаційного штабу Андрій Юсов зазначив, що Україна як правова держава готова надавати офіційну інформацію про перебування військовослужбовців країни-агресорки в українському полоні та серед загиблих. 

“Сотні тисяч загиблих, зниклих безвісти та полонених росіян мають родини: матерів, дружин, батьків. Надаючи їм інформацію, ми сприятимемо посиленню суспільного тиску росіян на їхню владу”, — розповіли у Координаційному штабі.

При цьому, співзасновниця громадського руху «Наш выход» Ірина Криніна розповіла, що російська влада не надає ніякої інформації не лише Україні про українських військовослужбовців, а й росіянам про їхніх зниклих безвісти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності