• Головна
  • Війна
  • Зеленський обговорив з Ердоганом звільнення українських полонених

Зеленський обговорив з Ердоганом звільнення українських полонених

Зеленський обговорив з Ердоганом звільнення українських полонених

Президент України анонсував нову міжнародну зустріч на рівні радників

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом щодо українсько-турецької співпраці. Про це 5 січня повідомив український президент у вечірньому зверненні.

Окрема увага – пункту Формули миру щодо повернення всіх полонених і депортованих. Сьогодні я обговорив це і з президентом Туреччини. Повернення українських дітей, які були викрадені росіянами. Повернення полонених та всіх тих, проти кого репресії на окупованій території, зокрема в Криму. Дуже важливе посередництво Туреччини, щоб можна було звільнити і кримських татар, і всіх інших – дорослих і дітей, воїнів і цивільних, яких утримують у російській неволі", — сказав Зеленський.

Під час розмови Ердоган наголосив на важливості відновлення роботи зернового коридору.

Подякував президенту Ердогану за досягнутий рівень нашої співпраці в багатьох сферах. Ми маємо спільні проєкти – вже успішні, і цього року мусимо зробити ще більше для посилення наших держав, наших народів. Багато в чому саме від українсько-турецької співпраці залежить і безпека в нашому регіоні, у Чорному морі та й глобально – продовольча безпека. Я вдячний і Президенту Ердогану особисто, і всій Туреччині за підтримку нашої роботи щодо морського експортного коридору з України», – сказав Зеленський.

Як наголосив український президент, від початку роботи морського експортного коридору через нього вже проведено понад 14 млн тонн вантажів або майже пів тисячі суден.

Крім того, Володимир Зеленський анонсував нову міжнародну зустріч на рівні радників. “Я поінформував про підготовку нової зустрічі на рівні радників, яка відбудеться у Давосі в січні, запросив представника Туреччини. Туреччина підтвердила”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності