• Головна
  • Війна
  • У Бахмутському районі росіяни розстріляли українських полонених

У Бахмутському районі росіяни розстріляли українських полонених

Окупанти вбили щонайменше сімох українських бійців, які здавалися в полон

Окупанти вбили щонайменше сімох українських бійців, які здавалися в полон

У Бахмутському районі у суботу, 24 лютого, російські військовослужбовці розстріляли українських бійців, які здавалися у полон. Про страту військових 25 лютого повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли. Наразі нам також відомо з якої військової частини російської армії військові, які нещадно стратили українців”, — написав Лубінець.

Омбудсмен повідомив, що точну кількість загиблих військових встановити наразі не вдалося. Однак відомо, що окупанти стратили щонайменше сімох українців. Лубінець вже звернувся із офіційними листами до ООН та МКЧХ.

За даними моніторингової платформи DeepState окупанти розстріляли дев’ятьох українських військових. Вони, ймовірно, є бійцями 92 механізованої бригади. Через розстріл росіянами українських полонених прокуратура розпочала розслідування.

Нагадаємо, нещодавно російські військові розстріляли шістьох українських військових, які лишилися в оточенні в опорному пункті “Зеніт” у Авдіївці. Спочатку росіяни погодилися провести евакуацію поранених українців, натомість окупанти стратили бійців ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності