• Головна
  • Україна
  • 110-та бригада оприлюднила деталі розстрілу українських полонених в Авдіївці

110-та бригада оприлюднила деталі розстрілу українських полонених в Авдіївці

Авдіївка, ілюстративне фото 3-ї окремої штурмової бригади

Росіяни спершу погодилися надати допомогу пораненим українським військовим, але потім розстріляли їх

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка захищала Авдіївку, повідомила, що росіяни обіцяли провести евакуацію поранених українських бійців, що лишилися в оточенні в опорному пункті «Зеніт», а натомість розстріляли їх. Унаслідок розстрілу загинули шестеро українських військових, тіла воїнів раніше упізнали рідні, які переглянули відео з розстріляними військовими.

«Щодо позиції “Зеніт”. Вихід особового складу 110 Бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати. Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб», — сказано в повідомленні бригади, опублікованому в понеділок, 19 лютого.

Як заявили у 110-й бригаді, через повне оточення опорного пункту «Зеніт» було ухвалено рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги українським важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених. Росіяни повідомили координаторів цього процесу, що погоджуються провести евакуацію поранених і надати їм допомогу, а в подальшому — обміняти.

«Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя. Що трапилося в подальшому ми дізналися з ворожих ресурсів», — додали у бригаді.

Там нагадали, що на відео з позиції «Зеніт», яке опублікували росіяни, родичі впізнали загиблих Георгія Павлова, Андрія Дубницького й Івана Житника. Крім того, у бригаді зазначили, що окупанти також розстріляли Олександра Зінчука та Миколу Савосіка.

«Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу», — додали у бригаді.

Нагадаємо, у п’ятницю, 16 лютого, українські захисники для збереження життів та покращення оперативної обстановки відійшли з позиції «Зеніт» у Авдіївці. У неділю, 18 лютого, рідні поранених у Авдіївці бійців, яких росіяни взяли у полон після захоплення позиції «Зеніт», впізнали їхні тіла з відео у соцмережах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності