• Головна
  • Україна
  • Під час виходу з Авдіївки частина українських військових потрапила в полон

Під час виходу з Авдіївки частина українських військових потрапила в полон

Руїни в Авдіївці, листопад 2023, фото Олександра Тарнавського

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський, що Україна звернеться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників через «деяку кількість» полонених українських воїнів, які потрапили в полон у процесі відходу з міста. Про це він написав у Telegram у суботу, 17 лютого.

«Прикриваючи організований вихід наших підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ “Таврія” виконала майже 400 вогневих завдань… Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки. Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон», — заявив Тарнавський.

Командувач ОСУВ «Таврія» наголосив, що відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб було забезпечене гуманне поводження росіян з військовополоненими.

Українські військові відійшли з Авдіївки на підготовлені позиції в ніч на 17 лютого. У Третій окремій штурмовій бригаді, яку 15 лютого терміново передислокували в місто, заявляли, що їм протистояли 15 тис. російських військових. Президент Володимир Зеленський сказав, що втрати в Авдіївці становили «один до семи», тобто на кожну втрату України Росія втрачала сімох військових.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності