• Головна
  • Війна
  • Рішення вивести українські війська з Авдіївки правильне — Зеленський

Рішення вивести українські війська з Авдіївки правильне — Зеленський

Фото: Мар'ян Кушнір. Радіо Свобода

ЗСУ відійшли на інші рубежі, аби не потрапити в оточення

Президент Володимир Зеленський назвав правильним рішення про відхід ЗСУ з Авдіївки на Донеччині, аби українські військові не потрапили в оточення. Таке рішення було абсолютно логічним і професійним, заявив Зеленський на Мюнхенській безпековій конференції 17 лютого.

Президент наголосив, що найголовнішим завданням для України є збереження життя людей. «Зберегти воїнів — це і є захист. Зброя допомагає відновлювати справедливість і мир, але зброю тримає військовий, він звільняє території та захищає людей. Тому рішення правильне, щоби не потрапити в оточення, вирішили відійти на інші рубежі. Це не значить, що люди вийшли на якісь кілометри, а Росія щось захопила. Вона нічого не захопила», — наголосив Зеленський.

Президент України на конференції пояснив, що росіяни розпочали контрнаступ на сході України у жовтні 2023-го року. Відтоді окупанти атакували «нещасну Авдіївку» всією зброєю і всією потужністю, що в них була. За словами Зеленського, десятки тисяч російських солдатів загинули.

Володимир Зеленський зауважив, що Україні не вистачило зброї. «Немає далекобійної збої. У Росії є, а в нас її дуже мало — ось вся правда. Наша головна зброя сьогодні — це люди і військові», — сказав він

Нагадаємо, у ніч на 17 лютого стало відомо, що Сили оборони відійшли з Авдіївки на підготовлені позиції. Противник мав перевагу десять до одного. 15 лютого Третю окрему штурмову бригаду терміново передислокували в Авдіївку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності