• Головна
  • Україна
  • Третя штурмова бригада назвала кількість росіян, які воюють в Авдіївці

Третя штурмова бригада назвала кількість росіян, які воюють в Авдіївці

Авдіївка, фото vikna.tv

Військові назвали бригади та полки, які протистоять їм в Авдіївці

Проти сил 3-ї окремої штурмової бригади в Авдіївці Донецької області воюють близько 15 тисяч російських військових. Про це в п’ятницю, 16 лютого, повідомила пресслужба бригади.

«Проти сил Третьої окремої штурмової бригади на нашій ділянці фронту в Авдіївці — не менше 15 тисяч особового складу армії ворога. Нашою бригадою завдано критичних уражень 74-ій та 114-ій окремим мотострілецьким бригадам ЗС РФ. Обидва ворожі підрозділи — фактично «стерті»», — сказано в повідомленні..

Попередньо українські військові оцінюють реальну кількість втрат росіян у Авдіївці в 4200 вбитими й пораненими. Також там зазначили, що вагомих втрат наразі зазнає і 30-та ОМСБр ЗС РФ. Точаться бої проти 35-ої та 55-ої ОМСБр 41-ї армії та проти 21-ої та 15-ої ОМСБр 2-ї армії.

Загалом, проти 3-ї окремої штурмової бригади в Авдіївці воюють 35-та, 55-та й 74-та окремі мотострілецькі бригади зі складу 41-ої загальновійськової армії, а також 15-та, 21-ша й 30-та окремі мотострілецькі бригади зі складу 2-ої загальновійськової армії. Проти українських сил зокрема воює 114-та окрема мотострілецька бригада — колишній 11-ий окремий мотострілецький полк так званої «ДНР».

«Окремі завдання виконує особовий склад ГРУ, що здійснює нічні штурми із застосуванням засобів нічного бачення, проводить диверсії, а також корегує удари авіації й артилерії. Попри те, що окупанти зазнають непропорційних втрат, ситуація в Авдіївці залишається надзвичайно тяжкою», — констатували воїни.

Нагадаємо, Третю окрему штурмову бригаду терміново передислокували в Авдіївку 15 лютого. Водночас відомо, що після тривалих боїв, які тривають уже кілька місяців, ЗСУ залишили одну з позицій у місті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності