• Головна
  • Україна
  • ЗСУ пояснили, чому не називають кількість зниклих і полонених при виході з Авдіївки

ЗСУ пояснили, чому не називають кількість зниклих і полонених при виході з Авдіївки

Зруйнована Авдіївка, фото Instagram/libkos

Раніше про те, що частина українських військових потрапила в полон під час відступу з Авдіївки заявляв командувач ОСУВ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський, але не вказував кількості

Українська сторона поки не заявляє про кількість військовослужбовців, які зникли безвісти чи потрапили в полон під час відступу з Авдіївки, оскільки досі триває верифікація, сказав начальник відділу зв'язків з громадськістю оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«У мене є дані, які близькі до конкретних, бо ми маємо з ними справу, але поки що ми їх не називаємо, тому що ще не завершено всю верифікацію. Деякі люди, деякі військовослужбовці виходять на наш бік… дехто, як по окремих позиціях, зокрема, по позиції «Зеніт», там теж триває верифікація і ми не можемо сказати конкретну цифру, щоб не потрапити в полон того, що нас звинуватять у дезінформації. Говорити правду трохи складніше, її треба перевіряти, ніж вкидувати фейки», — заявив Лиховій в ефірі «Радіо Свобода» в середу, 21 лютого.

Одночасно він додав, що не йдеться про сотні, як раніше писала газета The New York Times, посилаючись на анонімних українських військових.

«Коли New York Times оперує визначенням «сотні», ми кажемо, що рахунок йде не на сотні. У цьому випадку, на жаль, вони підігрують російській пропаганді і не хочуть чути аргументи і не хочуть зважати на ті факти, які їм називають, які їм надають. Вони посилаються на анонімні джерела, які не можуть бути проінформовані у цьому сенсі, і ці джерела так само поширюють російські наративи, що вкинуті, як продовження наступальної операції в Авдіївці», — додав речник ОСУВ «Таврія».

Раніше, 20 лютого, видання The New York Times писало, що під час відступу ЗСУ з Авдіївки Донецької області кількасот українських військових могли потрапити в полон. Видання посилається на оцінки самих військових та західних високопосадовців.

У суботу, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив про виведення українських військ з Авдіївки, «виходячи з оперативної обстановки», що склалася навколо міста та «щоб уникнути оточення та задля збереження життя і здоровʼя військовослужбовців».

Згодом командувач угрупування ЗСУ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що на завершальному етапі операції, «під тиском переважаючих сил противника», «деяка кількість українських військовослужбовців» потрапила в полон. Точну кількість полонених він не назвав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності