• Головна
  • Україна
  • Закарпатського лікаря звинуватили в сексуальному насильстві над пацієнтами

Закарпатського лікаря звинуватили в сексуальному насильстві над пацієнтами

Закарпатського лікаря звинуватили в сексуальному насильстві над пацієнтами

Суд обрав Юрію Ковачу запобіжний захід — нічний домашній арешт

В Іршаві на Закарпатті лікар давав пацієнтам седативні препарати, а потім, коли вони не розуміли, що відбувається навколо, вчиняв над ними сексуальне насильство та знімав це на телефон. Про інцидент напередодні повідомили адвокат з Хуста Роман Келемен та журналіст Віталій Глагола. Крім того, інформацію про такі дії з боку лікаря підтвердили в поліції на запит LVIV.MEDIA.

Йдеться про лікаря Іршавської районної лікарні Юрія Ковача. Фото сексуального характеру з пацієнтами медик ставив на аватари постраждалих у своєму телефоні й бачив їх щоразу, коли постраждалі йому телефонували. Перед тим, як вчиняти сексуальну наругу над пацієнтами, лікар застосовував медичні препарати, які позбавляли їх свідомості та придушували їхній самоконтроль.

Як стверджує Роман Келемен, лише за січень лікар зробив 260 фотографій сексуальної наруги над пацієнтами. На початку лютого дії лікаря викрив його колега безпосередньо в момент вчинення злочину, а згодом до поліції звернувся один з постраждалих. Правоохоронці вилучили у лікаря докази — 270 фото та відео.

У пресслужбі поліції Закарпаття повідомили, що медику наразі оголосили підозру в сексуальному насильстві, не пов’язаному з проникненням у тіло іншої людини, вчиненому повторно. Речниця обласної поліції Ганна Дан повідомила у коментарі LVIV.MEDIA, що суд обрав лікарю запобіжний захід — нічний домашній арешт.

Наразі відомо, що лікар вже не працює в лікарні, однак LVIV.MEDIA не вдалося з’ясувати подробиці: телефони лікарень, зареєстрованих в Іршаві, є недійсними. Також LVIV.MEDIA не вдалося з’ясувати, на якій посаді працював лікар.

Перед місцевими виборами у 2020 році лікар Іршавської районної лікарні Юрій Ковач подавав декларацію про витрати та доходи перед звільненням. У ній він зазначав, що є депутатом Білківської сільської ради. Того ж року він балотувався в депутати Білківської ТГ від нині забороненої ОПЗЖ, однак серед чинних депутатів Юрія Ковача немає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності