• Головна
  • Україна
  • Прикордонники розповіли про ситуацію на заблокованих поляками пунктах пропуску

Прикордонники розповіли про ситуацію на заблокованих поляками пунктах пропуску

Вантажівки на кордоні

У черзі на в’їзд в Україну чекають понад 2000 вантажівок

Польські фермери станом на ранок неділі, 3 березня продовжують блокувати вантажний рух на шести автомобільних пунктах пропуску з Україною, розказав у ефірі єдиного телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Блокування руху для вантажівок продовжується. Це шість напрямків. Станом на ранок сукупно в чергах на всіх цих напрямках на території Польщі в бік України очікують можливості проїзду понад 2400 вантажівок», — сказав Демченко, якого цитує LIGA.net.

За його словами, найбільша черга — на пунктах пропуску «Краківець» і «Ягодин». На останньому поляки пропускають вантажівки лише у напрямку України, і за добу там проїхало лише 70 машин.

«Нагадаю, що "Ягодин" – це найбільший інфраструктурний напрямок де може перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Натомість зараз пропускаються лише вантажівки, які їдуть в Україну... Жодна вантажівка не перетинає кордон в бік Польщі, їх не пропускають», — сказав Демченко.

Він додав, що легкові автомобілі та автобуси можуть вільно перетинати кордон, фермери не заважають їхньому руху.

Польські фермери з 9 лютого розпочали загальнонаціональний протест, заблокувавши дороги у всій країні, зокрема ті, що ведуть до кордону з Україною. Також вони почали перешкоджати руху транспорту на пунктах пропуску з Україною, висипали українське зерно з вантажівок та вагонів.

29 лютого прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск після зустрічі зі своєю латвійською колегою не виключив, що Польща може заборонити імпорт російської агропродукції. Однак перед цим українські журналісти опублікували розслідування, в якому показали, як поляки купують у росіян аграрну продукцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності