• Головна
  • Україна
  • Українські пілоти влітку завершать тренування на винищувачах F-16

Українські пілоти влітку завершать тренування на винищувачах F-16

Українські пілоти влітку завершать тренування на винищувачах F-16

Перша група з чотирьох пілотів завершить навчання у травні-червні 2024 року, а друга — до серпня

Перша група українських пілотів, які тренуються на винищувачах F-16, завершить своє навчання до червня 2024 року. Завершити тренування другої групи у Міністерстві оборони США планують до серпня, повідомили журналісти CNN у середу, 21 лютого.

Перша група з чотирьох українських пілотів почала своє тренування на винищувачах F-16 у жовтні 2023 року. Пілоти перебувають у Тусконі, що в штаті Аризона, та на сьогодні пройшли близько половини курсу навчання. Ще четверо пілотів з України прибули для тренувань до Аризони у січні 2024 року. Спікерка Національної гвардії штату Аризона капітан Ерін Ганніґан повідомила, що наразі вони проходять курс з англійської мови, оскільки її знання необхідне для пілотування винищувача F-16.

За словами Ерін Ганніґан, обидві групи пілотів завершать своє тренування протягом травня-серпня цього року. Проте вона також зазначила, що дата завершення курсу навчання залежатиме від успіхів пілотів.

Нагадаємо, у 2023 році Нідерланди, Данія та Норвегія оголосили, що нададуть для України винищувачі F-16 з власних флотів. Проте перед тим вони зобов’язали Україну відправити своїх пілотів до США, щоб вони пройшли курс тренувань з керування та обслуговування цих літаків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності