• Головна
  • Україна
  • У Великій Британії перша група українських пілотів завершила базову підготовку до польотів на F-16

У Великій Британії перша група українських пілотів завершила базову підготовку до польотів на F-16

Українські пілоти навчаються у Великій Британії, фото пресслужби британського уряду

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку з поглибленої льотної підготовки в Данії

Перша група українських пілотів після завершення базової програми підготовки у Великій Британії навчається керувати винищувачами F-16 у Данії, повідомила у вівторок, 26 грудня, пресслужба британського уряду.

За повідомленням, група була сформована з шести досвідчених українських бойових пілотів, які пройшли спеціальну авіаційну підготовку з англійської мови з метою підвищення їхньої здатності брати участь у тренуваннях, ще десять українських пілотів-стажерів взяли участь у мовній підготовці і залишаються у Британії для продовження практичної базової льотної підготовки, а також для опанування таких важливих навичок як авіаційна медицина і тренувань у центрифугах.

У британському уряді зазначили, що пілоти, які проходять базову льотну підготовку, проводять практичні заняття на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури управління, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю. Паралельно з підготовкою пілотів десятки українських авіаційних техніків також проходять підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерні спеціальності, додали в уряді Британії.

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку з поглибленої льотної підготовки в іншій європейській країні. Це підготує їх до навчання на літаках F-16 під наглядом Данії, Нідерландів і США, які очолюють Коаліцію з посилення потенціалу ВПС.

Нагадаємо, 22 грудня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Нідерланди готують перші 18 винищувачів F-16 для передачі Україні. У Повітряних силах ЗСУ пояснили, що винищувачі F-16 поки не доставлятимуть до України, адже для них не готовий захист та інша інфраструктура.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності