В Україні створили Раду з питань підтримки підприємництва

бізнес
Фото: pexels

До її складу увійшли, зокрема, співвласник monobank, співзасновник «Нової пошти» та президент SoftServe

Володимир Зеленський у п’ятницю, 26 січня, підписав указ про створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Рада працюватиме при президентові як консультативно-дорадчий орган.

У вечірньому зверненні 26 січня Зеленський зазначив, що на платформі будуть представлені малий, середній та великий бізнеси зі різних регіонів України.

«Потребуємо більшої впевненості для бізнесу й більшої легальної, «білої» економіки для України. Потребуємо більше українських виробництв, більше українського продукту різних галузей», — наголосив Володимир Зеленський.

Згідно із указом президента, Рада має системно аналізувати ситуацію із забезпечення прав бізнесу, розглядати законопроєкти з питань підприємництва, напрацьовувати пропозиції з удосконалення законодавства, а також сприяти налагодженню ефективної взаємодії держави із бізнесом та обʼєднаннями, які представляють інтереси підприємців.

До складу Ради увійшли співзасновник групи компаній Netpeak Group Артем Бородатюк, співвласник monobank Олег Гороховський, співвласник Biopharma Костянтин Єфименко, президент SoftServe Тарас Кицмей, співзасновник «Нової пошти» Вячеслав Климов, співвласник Ajax Systems Олександр Конотопський та голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

У понеділок, 22 січня, члени економічного блоку уряду та керівництво ВР провели закриту зустріч із підприємцями щодо тиску силових структур на бізнес. Зокрема, зустріч пов’язана із арештом Ігоря Мазепи та обшуками у компанії Concorde Capital. Вже 23 січня РНБО опублікувала перелік кроків, які мали б налагодити діалог держави із бізнесом. Одним із рішень було створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності