П’ять львівських бізнесів вийшли на іноземні ринки під час війни

Автор фото: Sirisvisual

На міжнародний ринок вийшли мережа пекарень, клінінг, виробник конструкцій зі сталі й скла, розробник системи Smart Home та екологічний стартап

Журнал Forbes Ukraine опублікував список українських бізнесів, які вперше вийшли на іноземні ринки під час повномасштабної війни. Серед них п’ять компаній зі Львова. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради у понеділок, 16 жовтня.

До списку компаній-експортерів зі Львова після 24 лютого 2022 року увійшли:

  • Lviv Croissants — мережа закладів харчування. З вересня 2022 року компанія відкрила в Польщі вже вісім пекарень.
  • MetaliX.ua — компанія з виробництва перегородок та дверей зі сталі та скла. У липні 2022 року почала поставляти свої вироби до Канади, Німеччини, Італії та Великої Британії.
  • Чистота — клінінгова компанія. У березні 2023 року її послуги стали доступні в Польщі.
  • Rekava — екологічний стартап, що виготовляє біорозкладні вироби з переробленої кавової гущі. У січні 2023 року компанія відкрила експорт до США, Японії, Тайваню, Великої Британії та країн ЄС.
  • i3 Engineering — компанія що розробила й виготовляє системи розумного будинку та автоматизації будівель. Почала поставляти товари влітку 2022 року до країн Європи та Близького Сходу.

Також за результатами дослідження Forbes Ukraine, за 2022 рік Україна найчастіше експортувала товари в Польщу, Румунію, Туреччину, Китай, Угорщину, Німеччину, Італію, Іспанію, Нідерланди та Словаччину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності