У Львові відбулась конференція західного регіону «Як вижити бізнесу?»

У Львові відбулась конференція західного регіону «Як вижити бізнесу?»

На конференції обговорили болі українського бізнесу та проблеми, з якими стикаються підприємства під час війни

У середу, 4 жовтня, у Львові проходить конференція західного регіону «Як вижити бізнесу? Проблеми до вирішення». На зустрічі були присутні представники бізнесу, ЛОВА, Агенції розвитку Львівської області, Львівської митниці тощо.

На конференції обговорили питання, які турбують український бізнес. Серед них – корупція, шахрайство, недобросовісні партнери та неякісні тендери. Також на зустрічі підняли питання відшкодування збитків внаслідок бойових дій малому та середньому бізнесу.

«Минулоріч ми вже говорили про проблеми і точки болю бізнесу. Цьогоріч ми знову про це говоримо. Що змінилося для бізнесу? Чи менше беремо хабарів? Ні. Маємо менше тиску з боку правоохоронних органів? Ні. Бізнес навпаки говорить, що тиску стало більше. Ми змінили законодавство так, щоб бізнесу стало легше? Ні. Краще за всіх після військових саме бізнес відчуває, що таке війна. Якщо українського бізнесу не буде, то той, хто знаходиться на фронті, не зможе нічого зробити», – зазначив президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

На конференції також обговорили стан реалізації ТОП-10 пріоритетів українського бізнесу, сформований у 2022 році. Економіст та аналітик Економічної експертної платформи Олег Гетьман зазначив, що влада цьогоріч реалізувала 20% цього плану, втім робота над пунктами триває далі. До реалізованих частково чи повністю пунктів належить запровадження ефективних механізмів відшкодування збитків за втрачене майно для громадян, реформування судової системи тощо. Серед нереалізованих пунктів – діалог між владою та бізнесом і реформа податкової системи.

«Львівський бізнес працює, збільшується кількість податкових надходжень. Незважаючи на труднощі підприємці не складають рук. Важливо підтримати і створити відповідні умови, щоб бізнес відчував підтримку та знав, що йому надають перевагу. Підприємці мають розуміти, що проблеми, які стоять перед ними – в центрі уваги законодавчої, виконавчої влади та інших структурних підрозділів», – наголосив голова Львівської обласної асоціації роботодавців Іван Ревак.

Пропозиції, які напрацюють на регіональних конференціях в Україні, 9 жовтня озвучать у Києві на Форумі «Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: Курс на Відновлення України».

Захід відбувся за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ) - незалежного фасилітатора Національної бізнес-коаліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності