• Головна
  • Україна
  • Майже 9 тис. українців отримають 2,1 млрд грн на бізнес за програмою “Власна справа”

Майже 9 тис. українців отримають 2,1 млрд грн на бізнес за програмою “Власна справа”

Фото: Roman Synkevych
Фото: Unsplash

Найбільше грантів отримали жителі Львівщини під час останньої хвилі подачі заяв

Майже 9 тис. українців стали переможцями грантової програми “Власна справа” та отримають від держави 2,1 млрд грн на старт чи розвиток свого бізнесу. Про це повідомили у Міністерстві економіки України у понеділок, 13 листопада.

За словами заступниці міністра економіки Тетяни Бережної, 315 українців визначені переможцями чергової, дев’ятнадцятої хвилі подачі заяв на мікрогранти.

“Вони отримають 75 млн грн на старт або розширення свого бізнесу. Від початку дії програми “Власна справа” у липні минулого року ми вже маємо загалом майже 9 тисяч переможців, які отримають від держави мікрогрантів на 2,1 млрд грн. В процесі реалізації своїх бізнес-проєктів ці підприємці створять майже 20 тисяч нових робочих місць”, — зазначила Тетяна Бережна. 

60% грантів на власний бізнес цього разу отримали жінки, 40% — чоловіки. Найбільше грантів одержали на Львівщині (51 особа), Рівненщині (36 осіб), Київщині (22 особи) та Житомирщині (20 осіб). Більшість переможців планують за кошти гранту придбати обладнання для бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці дев’ятнадцятої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 97 осіб;
  • тимчасове розміщування й організація харчування – 56 осіб;
  • переробна промисловість – 44 особи;
  • охорона здоров’я та надання соціальної допомоги - 32 особи.

Нагадаємо, за грантовою програмою “Власна справа” українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності